Novinky

Niektorí muži považujú za koníček svojej partnerky nakupovanie aj domáce práce

Niektorí muži považujú za koníček svojej partnerky nakupovanie aj domáce práce

Koníčky nás môžu zbližovať, ale môžu sa občas stať aj kameňom úrazu, a to hlavne v partnerských vzťahoch. Zaujímalo nás, ktoré koníčky máte so svojimi partnermi spoločné, a ktoré vás naopak na vašom partnerovi rozčuľujú.

Takmer 1/3 našich respondentov naprieč všetkými krajinami ENP hovorí, že ich koníčky nemajú toho moc spoločného s koníčkami ich partnerov. Najviac partnerov s rozličnými koníčkami nájdeme v Bulharsku (34 %). Naopak Poliaci (25 %) najviac zo všetkých národností, ktoré sa výskumu zúčastnili, hovoria, že koníčky so svojimi partnermi majú skôr spoločné.

Viac ako ¼ Maďarov je toho názoru, že ich partner/partnerka nemá podľa ich názoru žiadny koníček. Môžeme sa len domnievať, či je to preto, že im na koníčky nezostáva čas, alebo preto, že si kvôli vlastným koníčkom nevšimli, aké koníčky majú ich partneri. Na druhej strane je zaujímavé pozorovať, čo všetko za koníček svojho partnera/partnerky považujete.

Určite je veľa koníčkov, ktoré so svojimi partnermi/partnerkami robíte spoločne a prinášajú vám radosť. Nás ale zaujímalo, ktoré koníčky vašich partnerov/partneriek vás naopak najviac rozčuľujú.

Vo všetkých krajinách ste jednoznačne odpovedali, že najviac vás rozčuľuje, keď je koníčkom vášho partnera/partnerky sledovanie televízie, seriálov, filmov a aktivity na internete obecne. Aj keď sa v tomto naši respondenti vzácne zhodujú, najmenej s tým majú problém Maďari (10 %).

Na druhom mieste vám najviac vadí, ak je koníčkom vášho partnera/partnerky šport alebo nejaká fyzická aktivita. Najväčší problém so športujúcou polovičkou majú Bulhari (16 %), naopak najmenej Češi (6 %). Aj napriekt tomu ste označili práve tento koníček za ten, ktorý vás najviac baví robiť spolu (45 %). V športe ako v koníčku sa najčastejšie zhodnú slovenské páry (56 %), najmenej Maďari (38 %).

Zatiaľ čo muži považujú za koníček svojich partneriek, a ktorý ich naviac aj rozčuľuje, domáce práce/práce na záhrade (8 %), ručné práce a kutilstvo (5 %) a nakupovanie (3 %), ženy na svojich partneroch rozčuľuje najviac čas strávený sledovaním televízie, seriálov a na internete obecne (16 %) a ich športové vyžitie (16 %).

A čo na to partnerky? Tiež považujete také umývanie podlahy, okopávanie záhonu a jazdu s vozíkom po supermarkete za svoj koníček?


‹ Späť

Zverejnené na 26. 6. 2023, 21:31:33